Jakubany, Sečovce, Smižany, Teplička nad Váhom, Bratislava, Heľpa, Starý Tekov, Ždaňa, Liptovský Mikuláš, Nitra, Prešov, Svidník, Kapušany – v týchto a mnohých iných obciach a mestách na Slovensku sa aj tento rok školy, farnosti a spoločenstvá aktívne zapojili do modlitbovej iniciatívy Milión detí sa modlí ruženec. Iniciatíva bola organizovaná pápežskou nadáciou ACN Slovensko – Pomoc trpiacej Cirkvi. Za pokoj v ľudskom srdci aj vo svete sa v stredu 18. októbra v modlitbe posvätného ruženca zjednotili tisíce detí zo Slovenska so svojimi rovesníkmi z viac ako 70 krajín.

„Zhromažďujeme odozvy a dokumentačné materiály od účastníkov tohoročnej iniciatívy a vyhodnocujeme ich. Je pre nás veľkým povzbudením, že spoločenstvá, farnosti a školy aktívne zareagovali a v hojnej miere využili informácie a podklady, ktoré sme im na tento deň pripravili,“ hodnotí iniciatívu riaditeľka národnej kancelárie ACN Slovensko Martina Hatoková.

Na Milión detí sa modlí ruženec reagoval aj bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský a žiaci septimy z Katolíckeho gymnázia Štefana Moysesa v Banskej Bystrici. Ich slová, spolu so slovami riaditeľky ACN Slovensko, si môžete vypočuť nižšie:

ACN Slovensko v blízkom čase zverejní aj výber z vašich  zozbieraných tohoročných audio-vizuálnych materiálov, fotografií , reakcií a komentárov. 

„Za podporu a osobné nasadenie ďakujeme našim otcom biskupom, kňazom, rehoľným spoločenstvám, katechetickým pracovníkom, riaditeľom cirkevných a štátnych škôl, učiteľom, mamám a otcom, organizáciám i jednotlivcom a kresťanským médiám. Každý prispel nemalým dielom k rozšíreniu a realizácii iniciatívy,“ dodáva Martina Hatoková.